
Broodje falafel
Bij een vegetarische snack denk ik altijd als eerst aan een broodje falafel. Op menig festival heb ik zo’n broodje met veel plezier naar binnen gewerkt. Tijd om het eens thuis zelf te maken. Voornaamste ingrediënt is de kikkererwt, maar daarnaast kan je veel andere ingrediënten gebruiken. Geïnspireerd door een recept van Tastyweb.nl.
Â
Ingrediënten (2 personen)
100 gram kikkererwten
1 ei
2 teentjes knoflook
3 el bloem
1 tl cayennepeper
1 tl komijn
peper
Doe alle bovenstaande ingrediënten in een keukenmachine en maak een mooi mengsel. Draai hiervan de falafel balletjes. Doe ze daarna even kort in de vriezer, dit maakt het makkelijker om ze te frituren. Frituur ze daarna ongeveer een minuut of 6 op 180 graden. Verwarm ondertussen de pitabroodjes in een oven. Serveer de falafel met de pitabroodjes, knoflooksaus en wat groenten zoals tomaat, sla en komkommer.
(Receptbron: Tastyweb.nl)
Ik zou graag van iemand willen weten waar ik dat apparaat kan kopen om falafel te maken. Ik bedoe, dat lepel waarmee ze dat falafel frituren. Want hier in nederland is dat niet te krijgen.
Ik hoop dat iemand bij kan vertellen waar ik dit kan kopen
alvast bedankt
R.
Hallo beste R,
na veel zoeken heb ik een adres gevonden waar je een falafel lepel kunt bestellen, als je bij google intoetst falafelspoon
kom je uit bij Dayna’s Market hier kun je ze bestellen vooriets van 8 dollar maar de verzend kosten zijn 12 dollar maar ze hebben ook veel leuke ndre vegetarisch kok
bij internationale supermarkt dunya in nijmegen, couwenburgsstraat kun je lepeltjes krijgen!
greets
leonie
Je kan de falafelballetjes ook gewoon in een wpkpan met wat olie baken. Gaat prima!
wokpan bedoel ik