Espresso mascarpone

Om vandaag in de Italiaanse keuken te blijven heb ik ook gezocht naar een nagerecht uit dit land. In mijn zoektocht stuitte ik op een Belgische site genaamd Ciao Italia met daarop veel recepten van Italiaanse nagerechten. Een daarvan was een nagerecht met mascarpone, espresso en cognac. Cognac heb ik niet in huis, dus in plaats daarvan heb ik Jameson whiskey gebruikt.

Espresso mascarpone 

Ingrediënten (2 personen)
150 gram lange vingers 
100 gram amandelkoekjes
250 gram mascarpone 
150 gram suiker 
3 eierdooiers 
half kopje espresso
half glas whiskey

Klop allereerst de 3 eierdooiers met suiker los in een kom. Voeg daarna de mascarpone toe en meng het nog verder. Verdeel dit mengsel in tweeën. Voeg aan de ene helft het halve kopje vers gezette espresso toe en aan de andere het halve glas whiskey. Verkruimel de amandkoekjes boven beide delen. Pak een schaal en vul die eerst met een laag lange vingers. Vul het daarna aan met de 2 mengsels. Laat het hele nagerecht ruim 2 uur in de koelkast opstijven.

(Receptbron: Ciao Italia)


by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.