Irish stew

Om na het whiskey verhaal bij Ierland te blijven heb ik vandaag besloten om Irish stew te maken. Ik heb dit gerecht tenslotte menig maal opgediend maar nog nooit gegeten. Op internet zijn er vele varianten te vinden van deze traditionele maaltijd, ik heb een stew met rundervlees gemaakt.

Irish stew 

Ingrediënten (2 personen)
450 gram runderhacheevlees
450 gram aardappelen
2 winterpenen
2 sjalotjes
1 takje peterselie
1 takje tijm
250 ml water

Snij het rundervlees, uien, aardappelen en de winterpenen in grove stukken. Pak een grote pan en doe daar een eerste laag aardappelen in. Voeg vervolgens een laag uien, rundvlees, winterpeen toe en eindig tenslotte weer met een laag aardappelen. Voeg fijngehakte peterselie, fijngehakte tijm en het water toe. Laat dit hele goedje ongeveer 2,5 uur stoven. Mocht het te snel droogkoken dan kan je in de tussentijd altijd nog wat extra water toevoegen.

(Receptbron: Zibb.nl)


Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.