Kopje tiramisu

Een van de bekendste nagerechten uit Italië is toch wel de tiramisu. Laat hier nou net wat espresso in verwerkt zitten, iets wat ik erg lekker vind. Tijd om een makkelijke variant te maken.

kopjetiramisu 

Ingrediënten (2 personen)
1 vanillestokje
3 eieren
100 gram suiker
200 gram mascarpone
150 ml espresso
4 el rode wijn
8 lange vingers
cacao

Klop de eierdooiers met de suiker en de vanille in een schaal boven een pan met kokend water. De schaal mag niet het water raken. Klop ondertussen de mascarpone los met wat een bodempje espresso. Meng het mascarponemengsel met het vanillemengsel. Verdeel dit mengsel over twee kopjes. Voeg aan de rest van de espresso de eetlepels wijn toe en doop hierin kort de lange vingers. Verdeel de 8 lange vingers over de kopjes. Je kan ze nog even een uurtje in de koelkast zetten daar wordt het dessert wat steviger van. Bestrooi het nagerecht bij het serveren met wat cacao. 

(Receptbron: Allerhande)

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.