Mexicaanse stampot

Simpel koken bij de familie, dat was het scenario voor vandaag. Het werd uiteindelijk een Mexicaanse stampot en een perzikenkwark als nagerecht.

Mexicaanse stampot 

Ingrediënten (2 personen)
250 gram kalkoenfilet
150 gram witte kool
1 rode paprika
400 gram aardappelen
50 cl melk
1 zakje taco kruiden

Allereerst moeten de aardappelen geschilt en in stukken gesneden worden. Kook daarna de aardappelen met wat zout in ongeveer 25 minuten gaar. Snij intussen de paprika’s in blokjes. Bak deze samen met de witte kool 2 minuten in een pan. Voeg daarna 125 ml en de taco kruiden toe. Laat het geheel ongeveer 15 minuten stoven. Bestrooi de kalkoen met peper en zout. Maak ondertussen de puree klaar door de aardappelen te stampen en de melk er aan toe te voegen. Meng de puree door het paprikamengsel. Bak als laatst de kalkoen in 3 minuten gaar en serveer het bovenop de stampot.

(Receptbron: Allerhande)


by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.