Stampot geitenkaas

Zowat elk tijdschift of winkel heeft wel een rubriek recept van de week. Ik kwam vandaag dan ook een lekker recept tegen in de Avrobode, een stampot met geitenkaas.

Stampot geitenkaas 

Ingrediënten (2 personen)
1 rode ui
1 el witte wijnazijn
750 gram kruimige aardappels
200 gram zachte geitenkaas
3 dl sinaasappelsap
2 sinaasappels
rucola
olijfolie
peper en zout

Snij de rode ui in ringen en besprenkel ze met azijn. Kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar. Kook intussen het sinaasappelsap in, doe dit tot er ongeveer een derde van het sap overblijft. Snij partjes uit het vruchtvlees van de twee sinaasappels. Stamp de aardappels fijn en meng de olijfolie en de helft van de geitenkaas er doorheen. Vooral de geitenkaas geeft de puree een lekkere smaak en in deze vorm is het vast ook in tal van andere gerechten te verwerken. Verdeel de puree over de twee borden en garneer het met ui, rucola, sinaasappel en de overgebleven geitenkaas. Besprenkel het tenslotte met de ingekookte sinaasappelsap.

(Receptbron: Avrobode)

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.