Turkse spinazie

Na lang wikken en wegen besloten om vandaag weer eens een gerecht met spinazie te maken. Al snel kwam ik een Turks recept tegen, spinazie gemengd met een yoghurtsaus en pijnboompitten. Ik heb wel een eigen draai gegeven aan het originele recept, er zitten bijvoorbeeld geen rozijnen doorheen.

Turkse spinazie 

Ingrediënten (2 personen)
250 gram spinazie
1 rode ui
20 gram pijnboompitten
2 el Griekse yoghurt
halve citroen
1 teentje knoflook

Kook de spinazie in ongeveer 4 minuten gaar. Laat het uitlekken in een vergiet en druk zonodig het vocht eruit. Doe in een aparte kom de Griekse yoghurt. Pers het teentje knoflook en de halve citroen er boven uit. Snipper de rode ui en voeg het samen met de pijnboompitten en spinazie toe aan het yoghurtmengsel. Een lekkere variant op de Hollandse spinazie met aardappelen en een bal gehakt.

(Receptbron: Allerhande)


Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.