Prei-tomaatflan

Sinds een week lag er een prei in mijn koelkast. Nou is dat op zichzelf niet zo schokkend want als ik de Groente- en Fruitwijzer van het Voedingscentrum mag geloven kan je zo’n prei wel 2 tot 3 weken laten liggen. Maar hij begon toch al wat te verkleuren en ik wilde er iets mee maken.

De meest voorkomende gerechten met prei zijn toch wel de bekende stampotten met ei. Maar een ander soort gerecht waar je ook ei bij kan betrekken is de preiflan. Dit recept uit de Allerhande is als inspiratie gebruikt.

Prei-tomaatflan

Ingrediënten (2 personen)
1 prei
2 trostomaten
3 eieren
125 ml crème fraîche
75 gram gemalen oude kaas
2 takjes selderij

Verwarm allereerst de oven voor op 200 graden celcius. Bak ondertussen de gesneden prei in 10 minuten op zacht vuur gaar. Snij de trostomaten in stukjes en doe die samen met de prei in een ingevette ovenschaal. Klop de eierdooiers met de crème fraîche, gemalen kaas en selderij tot een mengsel. Giet dit mengsel over de groenten in de ovenschaal en bak de flan in ongeveer 20 minuten gaar.

(Receptbron: Allerhande)

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.