Gnocchi di patate

Van de week weer eens gnocchi gemaakt. Een aantal maanden terug had ik al spinazie-gnocchi geprobeerd te fabriceren. De smaak was toen goed alleen ze vielen wel uit elkaar. Deze keer ging het om Gnocchi di patate, naar recept van Italie.nl. Het was een succes, het resultaat mocht er wezen. Zelfs mijn zus, doorgaans geen aardappel liefhebber, vond het erg smakelijk.

Gnocchi di patate

Ingrediënten (4 personen)
750 gram aardappelen
150 gram bloem

Eerst moeten de aardappelen lang gekookt worden tot ze erg gaar zijn. Doe dit in ruim 30 minuten en hou de schil om de aardappelen. Nu komt het leuke gedeelte. Pureer de warme aardappelen op een groot oppervlak en meng het met gedeeltes van de meel. Doe dit totdat het een grote bal is die niet meer aan je handen plakt. Verdeel het deeg in delen en maak er rollen van. Verdeel die rollen in stukken van 2 cm. Rol die stukjes dan weer door wat meel en plet ze voorzichtig met een vork. Dat is alles, je hoeft ze dan alleen nog te koken. Dit is ook nog erg gemakkelijk omdat de gnochhi vanzelf boven komt drijven wanneer ze gaar zijn. Kook de gnocchi overigens in kleine hoeveelheden tegelijk, dit voorkomt dat ze aan elkaar kleven.

(Receptbron: Italie.nl)


by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.