Lasagne Bolognese

Mijn missie van vandaag was het maken van een Lasagne Bolognese van verse ingrediënten. Achteraf gezien is er erg veel tijd in gaan zitten, vooral voor de Bolognese saus moet je even de tijd hebben. Maar het was allemaal de moeite waard, het resultaat was de lekkerste lasagne die ik in mijn korte leven heb gegeten.

Lasagne Bolognese

Ingrediënten (2 personen)
6 stuks lasagne bladen
150 gram Schwarzwalder schinken
150 gram bospeen
150 gram bleekselderij
150 gram sjalot
100 gram ontbijtspek
600 gram rundergehakt
3,5 dl melk
1,5 dl droge witte wijn
6 dl runderbouillon
140 gram tomatenpuree
25 gram parmezaanse kaas
bloem
olijfolie
boter

Maak allereerst de Bolognese saus klaar, dit kost verreweg de meeste tijd. Op Coquinaria.nl vond ik een uitgebreid recept over hoe je een lekkere Bolognese saus kan maken. Uiteindelijk heeft het sudderen bij mij 3 uur geduurd. Dit had zelfs nog iets langer gemogen aangezien de saus nog iets te vochtig was. In de tussentijd kan je de verse lasagne maken, natuurlijk kan je ook pasta uit de supermarkt gebruiken. Kook deze lasagne bladen in zo’n 8 minuten gaar. Maak ook een Mornay saus volgens het recept van De Kooktips.com klaar. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in. Vul deze schaal allereerst met een laag Bolognese saus gevolgd door lasagne en Mornay saus. Herhaal dit tot drie kwart van de schaal gevuld is. Eindig met Bolognese saus en Mornay saus. Zet dit zo’n 40 minuten in de oven. Zodra de Lasagne Bolognese klaar is kan je hem nog even 5 minuten laten rusten.

(Receptbronnen: Coquinaria.nl & De Kooktips.com)

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.