Kookjegek.nl
Kookjegek.nl //
Comment Icon
Satésaus 22 Jun
tagGarlic clove, Ketjap manis, Milk, Pindakaas, Recipe, Sambal oelek, Saus

Satésaus

Meestal was luiheid de reden dat ik nooit satésaus zelf maakte. Daar is vandaag verandering in gekomen. Het is vrij simpel en het smaakt wat mij betreft beter dan uit zo’n pakje. Als je op het internet speurt kom je ook veel verschillende recepten tegen. Ik heb vandaag het recept van Janneke geprobeerd.

Satesaus

Ingrediënten
2 el pindakaas
1,5 dl melk
2 el ketjap manis
1 el sambal oelek
1 teentje knoflook

Doe de pindakaas samen met een groot deel van de melk in een steelpannetje. Verwarm dit langzaam en voeg de geperste knoflook, ketjap en sambal toe. De hoeveelheden hiervan kan je natuurlijk naar eigen smaak aanpassen. Als de saus wat dikker wordt kan je de rest van de melk toevoegen om er een wat dunnere saus van te maken. Vandaag heb ik de saus geserveerd bij varkenshaas en stokbrood, het was erg lekker.

(Receptbron: Janneke’s Receptenpagina)

Leave a Reply

You can use these XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>