Fusilli sperziebonen #2

De fusilli met sperziebonen van vorige week was zo goed bevallen dat ik vandaag een variant heb uitgeprobeerd. Deze keer was het met cashewnoten en paprika, geïnspireerd door een recept van Dekooktips.com.

Fusilli sperziebonenpaprika

Een leuke poging alleen het gerecht miste wat pit. De volgende keer zal ik misschien wat andere groente toevoegen of misschien een lekkere kaas. De combinatie pasta sperzieboon blijft voor mij wel een goede!

Ingrediënten (2 personen)
150 gram sperziebonen
150 gram fusilli
1 gele paprika
1 ui
1 teentje knoflook
100 gram cashewnoten
50 gram boter
50 gram bloem
150 ml melk

Kook de sperziebonen in een pan met water in zo’n 20 minuten beetgaar. Kook in een andere pan de pasta al dente in zo’n 8 minuten. Bak ondertussen de gesneden paprika kort in wat boter. Voeg gesneden ui en uitgeknepen knoflook toe en bak dit 1 minuut mee. Voeg daarna de bloem toe en maak een roux. Voeg beetje bij beetje de melk toe om de saus te binden. Serveer de fusilli met de sperziebonen en de paprikasaus. Bestrooi het tenslotte met cashewnoten.

(Receptbron: Dekooktips.com)

Comments

2 responses to “Fusilli sperziebonen #2”

  1. Cara Avatar

    Ik zou zelf denken aan gorgonzola of gormas in plaats van de cashewnoten. Ik moet zeggen dat ik eigenlijk nooit boontjes met pasta combineer, maar als je kijkt dat het in de minestrone ook standaard is, is het niet eens zo’n gek idee. Ik ga het zeker in het achterhoofd houden!

  2. Dennis Avatar

    Gorgonzola is een goed idee, kan makkelijk door die saus heen, binnenkort eens proberen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.