Kalkoenrolletjes rucolapesto

Aan het begin van het weekeinde heb ik weer eens wat recepten uitgeprobeerd, één daarvan was een gerecht met rolletjes van kalkoenfilet en rucolapesto. Geïnspireerd door een recept van Allerhande.

Rolletjes zijn makkelijk om te maken en ziet er vaak ook leuk uit op het bord door de vulling. Enig probleem was het bij elkaar houden van het vlees. In de keuken waar het allemaal moest gebeuren waren alleen cocktailprikkers aanwezig. Even klooien dus maar het werkt uiteindelijk redelijk. Alleen volgende keer wel liever met keukentouw aan de slag.

Kalkoenrolletjes rucolapesto

Ingrediënten (2 personen)
250 gram kalkoenfilet
20 gram pijnboompitten
40 gram rucola
1 teentje knoflook
2 zongedroogde tomaten
40 gram Parmezaanse kaas
olijfolie

Maak allereerst de rucolapesto volgens het recept dat elders op mijn pagina te vinden is. Overigens heb ik deze keer Parmezaanse kaas in plaats van oude kaas gebruikt. Snij de filet in dunne plakken en besmeer deze met de pesto. Rol de plakken op en bind ze bij voorkeur vast met keukentouw. Bak de rolletjes in minimaal 10 minuten gaar. Bij mij duurde het nog iets langer omdat vooral het midden moeilijk gaar werd. Ik verwacht dat het met keukentouw wat sneller gaat. Uiteindelijk hebben wij het geserveerd met een risotto en wat spinazie.

(Receptbronnen: Allerhande)

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.