Le biscuit de chocolat coulant

In mijn zoektocht naar inspirerende recepten voor TGRWT #5 kwam ik een oude post van M. tegen over een dessert genaamd Biscuit de chocolat coulant. Een dessert dat naast een goede smaak er ook fantastisch uit kan zien, getuige de foto’s van Kuidaore. Onder het mom ‘het oog wil ook wat’ heb ik het dan ook van het weekeinde geserveerd.

Normaal gezien ben ik niet vies van een goede espresso en daarom heb ik de ganache daarmee op smaak gebracht. Voor de rest heb ik het recept gewoon gevolgd, het origineel is overigens van Michel Bras. Per biscuit heb ik niet heel veel ganache gebruikt. Achteraf gezien had dit wel iets meer mogen zijn. De vulling was wel mooi vloeibaar.

Le biscuit de chocolat coulant

Ingrediënten (6 personen)
70 ml crème fraîche
100 gram pure chocolade (min. 70% cacao)
1 kop espresso
40 gram amandelen
2 eieren
50 gram boter
40 gram maïzena
80 gram witte basterdsuiker

Eerst heb ik de ganache gemaakt. Verwarm de crème fraîche samen met 40 gram chocolade en voeg een half kopje afgekoelde espresso toe. Vul een ijsblokjesbakje met het mengsel en zet het een paar uur in de vriezer zodat je ganacheijsblokjes krijgt.

Smelt de rest van de chocolade voor de biscuit en voeg er boter aan toe. Maal de amandelen heel fijn en voeg het samen met de maïzena en eidooiers aan het mengsel toe. Klop de overgebleven eiwitten met de basterdsuiker stijf en spatel het door het mengsel heen.

Vul vormpjes voor de helft met het mengsel en druk er een ganacheijsblokje in. Bedek de rest van de vorm dan weer met het chocoladebotermengsel. Bak daarna de biscuits in de oven gaar. 25 minuten op 180 graden ging bij mij ook prima.

(Receptbron: M’s blog)

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.