Kookjegek.nl
Kookjegek.nl //
Comment Icon
?>
Posteleinsalade 17 Aug
tagApple, Granny Smith, Lemon, Mosterd, Olive oil, Postelein, Recipe, Salade, Voorgerecht

Posteleinsalade

Na de soep heb ik deze week ook een salade met postelein gemaakt. Deze keer ging het om een salade van appel en postelein, geïnspireerd door een recept van De Wassende Maan.

Voor dit recept heb ik een zure appel gebruikt om wat contrast aan het gerecht te geven. In mijn geval was het een Granny Smith.

Omdat het een simpel recept was heb ik wat meer aandacht besteedt aan de presentatie van het gerecht. Heb de helft van een plastic bekertje afgeknipt om het torentje van de salade te kunnen maken. Datzelfde bekertje heb ik gebruikt om een mooi spoor van paprikapoeder te maken.

Posteleinsalade

Ingrediënten (2 personen)
200 gram postelein
1 appel (granny smith)
olijfolie
mosterd
citroen
paprikapoeder

De bereiding van deze salade is erg simpel. Was de postelein en snij de appel in kleine stukjes. Klop een dressing van olijfolie, mosterd en citroensap. Besprenkel de salade hiermee. Voeg uiteindelijk ook nog wat paprikapoeder toe voor de smaak.

(Receptbron: De Wassende Maan)

Leave a Reply

You can use these XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>