Posteleinsoep

Eten is ontdekken, daar kwam ik vandaag weer eens achter. Voor het eerst in mijn leven postelein gegeten. Deze groente heb ik verwerkt in een soep, naar recept van The Greenery.

Het was een succesvolle eerste kennismaking met postelein. De soep was goed gelukt, de combinatie met lente-ui is erg lekker. Maar ook de postelein zelf is erg smaakvol. Aangezien ik nog wat over heb zal ik in dezer dagen er nog een gerecht mee maken.

Posteleinsoep

Ingrediënten (2 personen)
200 gram postelein
2 lente-uien
50 gram boter
50 gram bloem
6 dl groentebouillon
2 bruine boterhammen (oud)
olijfolie

Maak allereerst wat croutons. Snij de boterhammen in brede repen en besprenkel ze met olijfolie. Doe de repen voor ongeveer 10 minuten in een oven van 220 graden. Maak ondertussen de soep. Doe de postelein in een pan met boter en laat het slinken. Voeg de bloem toe en maak roux. Daarna kan beetje bij beetje de bouillon toegevoegd worden. Voeg daarna de gesneden lente-ui toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Serveer met de croutons en eventueel wat bieslook.

(Receptbron: The Greenery)

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.