Kookjegek.nl
Kookjegek.nl //
Comment Icon
?>
Samosa 14 Aug
tagCayennepeper, Doperwt, Ginger, Komijn, Koriander, Lemon, Potato, Recipe, Rode peper, Roomboter bladerdeeg, Snack, Ui, Vegetarisch, Vegi dinsdag

Samosa

Op dit moment vindt in Hongarije nog steeds het Sziget festival plaats. Een festival dat je overigens zeker een keer bezocht moet hebben. Een aantal jaar geleden heb ik op Sziget heerlijke samosa’s gegeten. Vandaag probeerde ik ze zelf te maken, naar recept van Joriso.nl.

Deze van origine Aziatische snack hoort gewoonlijk gefrituurd te worden. Ik had hier niet zoveel zin in en heb ze dan ook met bladerdeeg in de oven bereid. Het resultaat was wel aardig. De smaakcombinatie was goed, maar ik miste het echte snackgevoel. Volgende keer ga ik ze dus zeker frituren.

Samosa

Ingrediënten (2 personen)
2 plakken roomboterbladerdeeg
3 aardappels
100 gram doperwten
1 ui
1 stukje gember
1 rode peper
koriander
komijn
cayennepeper
citroensap

Kook de aardappels met schil en al gaar in ongeveer 30 minuten. Laat ze afkoelen en snij ze in blokjes. Fruit de gesneden ui in een pan met olijfolie. Voeg daarna de erwten, gember, rode peper, koriander en wat water toe. Laat het op laag vuur staan zodat de erwten wat kunnen garen. De aardappels en de rest van de kruiden kunnen hierna naar smaak toegevoegd worden. Ik heb vrij veel koriander er doorheen gedaan. Dit mengsel in de bladerdeeg pakketjes doen en rond de 20 minuten in een oven van 200 graden doen.

(Receptbron: Joriso.nl)

2 Responses to “Samosa”
  1. Zeer goed recept. Mijn smaakpapillen zijn nog nooit zo verwend als toen ik dit had gemaakt. Ik heb meteen 3 pakjes (30 plakjes) bladerdeeg aangeschaft, om mijn behoeftes te voorzien. Ik smacht naar deze Samosa. Als het mens-eten huwelijk geaccepteerd zou zijn, zou de priester mij morgen nog zien. Slapen kan ik al niet meer, zonder mijn bemind te hebben.
    Samosa, Samosa, Ik houd van jou.

  2. mijn Samosa bemind te hebben.*

Leave a Reply

You can use these XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>