Tomaat-basilicum mosterd – deel 2

Ruim een week geleden heb ik een mosterd gemaakt. Ik had hem weg gezet in de koelkast om te rijpen en niet meer naar om gekeken. Gelukkig werd ik er vandaag via een reactie van M. op gewezen.

Vanmiddag de mosterd eindelijk kunnen proeven. Het is een vrij milde mosterd geworden. Vooral de smaak van de zongedroogde tomaten duidelijk naar voren komen. Zoals op de foto te zien is zijn de mosterdzaden redelijk in tact gebleven. Mijn budgetkeukenmachine kon het net zoals een paar maanden geleden met de linzen niet aan om ze erg fijn te malen. Ik vraag me af of dit bijgedragen heeft aan de mildheid, of dat het misschien heeft gelegen aan het relatief lange rijpingsproces.

Tomaat-basilicum mosterd

De mosterd heb ik met wat blokjes oude kaas geserveerd. Een smaakvolle combinatie die zeker voor herhaling vatbaar is. Net zoals het maken van mosterd, wat ik ook vaker ga doen.


by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.