Tomaat-basilicum mosterd

Na TGRWT #4 had ik de behoefte om zelf eens wat mosterd te maken. Op internet zijn veel verschillende recepten hiervoor te vinden, zelfs een aantal uit de Middeleeuwen. Uiteindelijk heb ik een tomaat-basilicum mosterd gemaakt, naar recept van A Pinch Of.

Via een recept van Coquinaria.nl kwam ik al snel op de site van Greydragon terecht. Deze pagina bevat een aantal recepten van mosterd uit de tijd van de Middeleeuwen. Erg leuk om te lezen en ook eens te maken.

Een verdere zoektocht leidde tot een aantal recepten op A Pinch Of. Daar zat dus ook de tomaat-basilicum mosterd tussen die ik gemaakt heb.

Over het resultaat kan ik op dit moment nog weinig zinnigs zeggen omdat de mosterd nog moet rijpen. De geur is in ieder geval veelbelovend.

Mosterdzaad

Ingrediënten
25 gram mosterdzaad
25 ml witte wijnazijn
4 zongedroogde tomaten
10 blaadjes basilicum

Het mosterdzaad in wat azijn minstens een nacht laten weken. Daarna in een keukenmachine samen met de tomaten en basilicum mengen tot een pasta. Deze pasta in een potje doen en minstens een paar dagen laten rijpen. Volgens de mensen van A Pinch Of komt dat de balans van de verschillende smaken ten goede.

De bovenstaande hoeveelheden van de ingrediënten zijn ruw geschat, tijdens het maken ben ik vergeten te tellen/meten/wegen.

(Receptbron: A Pinch Of)


Tags:

Comments

2 responses to “Tomaat-basilicum mosterd”

  1. M. Avatar
    M.

    en?

  2. Dennis Avatar

    Ga de mosterd vandaag proeven, zal vanavond mijn oordeel plaatsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.