Broodrolletjes zalm

Broodrolletjes zalm zijn ideaal voor als je een snel en mooi ogend hapje wil serveren, daar kwam ik een maand geleden al achter. Deze keer geserveerd als voorgerecht met wat verschillende slasoorten en een lekkere dressing. Geïnspireerd door een recept van Allerhande.

Bij de Lidl was ik tegen mooie Lollo rosso & Romeinse sla aangelopen. Samen met de dressing en de zalm was het verrassend lekker. De yoghurt maakte het erg fris waardoor het goed bij de sterke smaken van de zalm en de verschillende slasoorten paste.

Broodrolletje zalm lollo rosso

Ingrediënten (2 personen)

100 gram gerookte Noorse zalm
50 gram roomkaas
4 witte boterhammen
sla (bijv. lollo rosso, romeinse sla, rucola)
1 el mayonaise
1 el yoghurt
1 el mosterd
1 el olijfolie

Bereiding

Snij de korsten van de boterhammen. Leg twee boterhammen op wat folie en zorg dat ze elkaar een klein stukje overlappen. Rol ze met een deegroller uit. Smeer roomkaas op de dunne lap boterham. Beleg hem daarna met de zalm. Rol dit op en wikkel de folie er omheen. Doe dit een uur in de koelkast. Daarna kan je de rol in plakken snijden. Klop een dressing van de mayonaise, yoghurt, mosterd en olijfolie. Serveer de zalmrolletjes met wat sla en de dressing.

Receptbron: Allerhande

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.