Chocoladetaart(je)

Het werd weer eens tijd om iets met chocolade te maken, op verzoek van mijn zus. Uiteindelijk zijn het kleine versies van een chocoladetaart geworden, naar recept van Janneke’s receptenpagina.

De chocoladetaartjes waren vrij simpel om te maken en ook erg smakelijk. Volgende keer ga ik voor één grote taart en ga ik ook zeker experimenteren met de vulling. Een ander soort chocolade, een beetje whiskey zoals bij de chocoladetruffels. Het zou allemaal kunnen.

Chocoladetaart(je)

Ingrediënten (4 taartjes)

75 gram bloem
40 gram boter
30 gram witte basterdsuiker
1 ei
100 gram chocolade
100 ml slagroom

Bereiding

Meng de bloem, boter en suiker met de hand. Als het kruimelig genoeg is kan een eidooier en 1 eetlepel water toegevoegd worden. Blijf doorkneden tot je een stevige deegbal hebt gevormd. Rol de deegbal vervolgens uit tot een dunne plak. Verdeel deze plak over 4 muffinvormpjes. Bak dit deeg in een oven van 180 graden in ruim 10 minuten lichtbruin. Een andere optie is natuurlijk om een grote taart te maken. Dan moet je de vorm met de gehele plak bedekken. Al betwijfel of het genoeg is voor één grote taart. Overigens is deze bodem los gebakken ook heel goed te eten als koekje.

Maak in de tussentijd de chocolade vulling voor de taartjes. Breng de slagroom in een pan aan de kook en voeg vervolgens de chocolade toe. Haal de pan direct van het vuur en blijf erin roeren totdat de chocolade gesmolten is. Laat vervolgens het mengsel afkoelen, blijf af en toe nog wel roeren. Vul daarna de taartjes met het chocolademengsel. Zet de taartjes ongeveer 2 uur weg in de koelkast.

Receptbron: Janneke’s receptenpagina

Comments

2 responses to “Chocoladetaart(je)”

 1. paola Avatar

  Sounds delicious. I like the idea of making this in little tins.

  paola

 2. janneke Avatar

  Hoi,

  Leuk verslag en leuke foto 🙂

  Ik wilde je even laten weten dat de link is gewijzigd:
  De nieuwe om rechtstreeks bij dit recept te komen is :

  http://www.jannekes.nl/taart/chocoladetaartjes.htm

  Kook ze !

  Janneke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.