Varkenshaas met bramensaus

Veel kookmagazines staan nu al vol met kerstrecepten. Het brainstormen voor de kerst is begonnen. Maar van al die recepten bekijken krijg je al aardig honger. Ik kon daarom de verleiding niet weerstaan om alvast wat te maken. Het werd varkenshaas, geïnspireerd door een recept van Super.

In plaats van de varkenshaas kant en klaar met saus te kopen, zoals in het recept staat, ben ik voor een eigen variant gegaan. De varkenshaas heb ik in coburger ham gewikkeld en gebakken. Daarbij heb ik een bramensaus gemaakt. Samen met de knolselderij-aardappelpuree, onderdeel van hetzelfde kerstmenu, smaakte het erg lekker.

Italiaanse varkenshaas

Ingrediënten (4 personen)

600 gram varkenshaas
100 gram coburger ham
100 gram bramen op siroop
rode port
1 el rozemarijn
1 tl maïzena

Bereiding

Uiteindelijk was de bereiding erg simpel. Ik heb de varkenshaas in kleine stukken gesneden in de coburger ham gewikkeld. Deze stukjes heb ik in een kleine 10 minuten in een pan gaar gebakken. Het overgebleven bakvet heb ik afgeblust met de siroop van de bramen. Daaraan heb ik de bramen, port en rozemarijn toegevoegd. Deze saus heb ik kort ingekookt. Tenslotte heb ik nog een theelepel maïzena toegevoegd om de saus wat in te dikken.

Receptbron: Super


Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.