Hummus

Na het gebruik van hummus tijdens de kerst ging ik eens op onderzoek uit. Deze saus op basis van kikkererwten zou toch gemakkelijk zelf gemaakt moeten kunnen worden? Deze zoektocht leverde in ieder geval veel verschillende benamingen voor de saus op. Hoemoes, hoummous, hummus, humus, humous, حُمُّص of hummus bi tahini.

Ondanks dat op internet vele recepten te vinden zijn over hummus koos ik voor een moeilijke variant. Ik wilde hummus maken zonder tahin, aangezien ik dat niet in huis had.

Uiteindelijk een recept van about.com als leidraad genomen. Het recept was niet een succes. Gebrek aan knoflook maakte de saus smakeloos. Daarnaast was hij ook veel te dik. Uiteindelijk heb ik er net zoals Dedemed op Youtube yoghurt voor de structuur en uiteraard wat knoflook voor de smaak toegevoegd. Het resultaat was gelijk al een stuk beter. Maar ik geloof toch dat ik het lekkerder ga vinden met tahin. Wordt dus vervolgd…

Kikkererwten

Ingrediënten

125 gram kikkererwten
2 el citroensap
3 el yoghurt
1 el olijfolie
2 tl gemalen komijn
2 teentjes knoflook

Bereiding

Indien je gedroogde kikkererwten gebruikt moet je ze toch minstens een nachtje laten weken. Doe ze daarna in de blender met de knoflook, komijn, citroensap, olijfolie en wat yoghurt. Ben je nog niet tevreden over de smaak of consistentie. Speel dan wat met de verhoudingen van de yoghurt en/of citroensap. Deze saus is lekker met wat brood en falafel.

Receptbron: about.com


by

Tags:

Comments

One response to “Hummus”

 1. Sadjdah Avatar
  Sadjdah

  Even ter info:

  Wat het recept nog lekkerder maakt is als je er paprikapoeder (zoet) aan toevoegt en wat Sümak (in turkse winkel te verkrijgen) als ook 6 takjes verse koriander, fijngemalen.
  Als je 1 theelepel komijnpoeder gebruikt ipv 2 wordt de smaak ook wat verfijnder.
  En in plaats van Tahina, want dat is wel een uitgesproken smaak, kan je ook eerst wat sesamzaadjes roosteren in de pan en deze toevoegen.

  Succes en eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.