Uiensoeppudding

Na het lezen van Cook & Chemist gingen de handen jeuken om ook eens die proefjes uit te voeren. Ik ben eens begonnen met de uiensoeppudding, naar recept van Cook & Chemist uiteraard.

Dit recept kwam uit het hoofdstuk dat compleet gewijd was aan eieren. Deze proef was om te laten zien dat ei als bindmiddel belangrijk is in de keuken, in dit geval dus voor een pudding. Door het au bain-marie verhitten wordt de pudding niet te heet en kunnen de eiwitten goed binden. Wil je meer hierover weten dan raad ik je aan om Cook & Chemist te gaan lezen.

In mijn geval was dit niet helemaal gelukt. De pudding was nog vrij vochtig. Misschien was mijn oven toch nog iets te warm. Ik moet binnenkort toch echt de oven eens gaan ijken.

Uiensoeppudding

Ingrediënten (4 personen)

300 gram uien
1,5 ei
tijm
1 ijsblokje kalfsfond
boter

Bereiding

Snij de uien in ringen en bak ze in de boter in 5 minuten aan. Voeg de tijm en het vocht toe. Ik had nog wat ijsblokjes kalfsfond en heb die samen met water toegevoegd. Maar je kan natuurlijk ook runderbouillon van een tablet. Zolang het maar een halve liter vocht is, want volgens Cook & Chemist is dat de hoeveelheid die je kan binden met 1 ei. Laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes koken.

Laat de soep afkoelen, voeg het ei toe en pureer het geheel. Verdeel het mengsel over kleine ovenschaaltjes. Zet deze in een grote diepe ovenschaal die met heet water gevuld wordt. Er moet genoeg water in staan om de pudding half onder water te zetten. Zet de pudding een uur in een oven van 120 graden. Laat ze daarna nog 10 minuten afkoelen.

Receptbron: Cook & Chemist


by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.