Aardbeienparfait

Soms heb je zin in ijs, zo ook vandaag. Deze keer geen sorbetijs, roomijs of granité maar een parfait. Een ijs gemaakt op basis van suikerstroop, room, eidooiers & aroma’s. Geïnspireerd door een recept van Food-B-Good & Cook & Chemist.

Parfait is vrij simpel om te maken. In tegenstelling tot bijvoorbeeld roomijs, waarbij je constant moet roeren, heb je bij het invriezen er geen omkijken naar. Volgens Cook & Chemist zorgt de toegevoegde room ervoor dat de ijskristallen niet te groot worden. Hierdoor blijft de parfait smeuïg, ideaal!

Aardbeienparfait

Ingrediënten (2 personen)

80 gram witte basterdsuiker
80 ml water
2 eieren
200 ml crème fraîche of slagroom
75 gram aardbeien
balsamico azijn

Bereiding

Maak eerst een stroop van de suiker en het water door dit in een pannetje te verhitten. Klop ondertussen 2 eidooiers romig in een hittebestendige kom. Voeg de suikerstroop aan dit mengsel toe en hang de kom boven een pan met water. Verwarm dit mengsel en klop het verder romig massa. Haal de kom boven het water vandaan en blijf het kloppen. Terwijl het afkoelt zal het nog iets dikker worden.

Pureer 50 gram aardbeien met wat azijn en meng dit door het eiermengsel. Spatel als laatste wat room of in mijn geval crème fraîche door het mengsel en giet dit wat vormpjes. Zet deze vormpjes afgedekt met folie ruim 3 uur in de vriezer. Ik heb de parfait geserveerd met een aardbeiensiroop. Deze siroop heb ik gemaakt door de overgebleven gepureerde aardbeien en balsamico azijn in te koken.

Receptbron: Food-B-Good & Cook & Chemist

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.