Kookjegek.nl
Kookjegek.nl //
Comment Icon
?>
Chinese kool met honing 22 Mar
tagAzijn, Bijgerecht, China, Chinese kool, Garlic clove, Ginger, Honey, Orange, Recipe, Rode peper, Sesamolie

Chinese kool met honing

Boerenkool, bloemkool, zuurkool, rode kool. Het zijn allemaal kolen die ik vroeger met veel plezier heb gegeten. Ik zag daarom niet in waarom ik Chinese kool niet lekker zou vinden. Gisteren voor het eerst gegeten naar recept van Kookgids Chinees.

In combinatie met de zoute sojasaus, de zoete honing en de zure sinaasappel smaakt de kool erg goed. Vooral het toevoegen van honing was erg smaakvol. De kool die ik over had heb ik later nog gecombineerd met mosterd, gerookte kipfilet en honing. Ook dit smaakte erg goed samen.

Chinese kool met honing

Ingrediënten (2 personen)

400 gram Chinese kool
3 sinaasappels
1 cm gember
2 teentjes knoflook
1 rode chilipeper
1 el azijn
1 el honing
5 el sojasaus
sesamolie

Bereiding

Bak allereerst de gesneden knoflook, gember en chilipeper in wat sesamolie. Voeg daarna de in reepjes gesneden kool samen met de sojasaus, azijn, honing en sap van 3 sinaasappels er aan toe. Laat dit een minuutje of 5 opstaan. Je kan eventueel nog garneren met wat sinaasappelrasp. Ik heb het geserveerd als bijgerecht bij wat rijst.

Receptbron: Kookgids Chinees

Leave a Reply

You can use these XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>