Chocolade soufflé

Er zijn van die klassieke gerechten die je ooit eens gemaakt moet hebben. Zo had ik nog nooit een soufflé gemaakt. Daar kwam vandaag verandering in, geïnspireerd door een recept van Cooking for Engineers

Het resultaat van de eerste poging was vrij aardig. De soufflés waren goed gestegen al kon het voor mijn gevoel nog iets meer. De smaak was ook prima. Ik had weer voor de combinatie chocolade, whiskey & sinaasappel gekozen.

Wederom is het toevoegen van lucht aan het gerecht belangrijk voor het resultaat. Toch ook nog maar eens Cook & Chemist raadplegen of er ook niet wat tips voor de soufflé in staan. In ieder geval kwam ik op Cheffen.nl & Etenengenieten.nl alvast wat goede tips tegen.

Chocolade soufflé

Ingrediënten (4 personen)

250 gram pure chocolade
60 ml crème fraîche
15 gram boter
6 eieren
75 gram suiker
sinaasappel
1 el whiskey

Bereiding

Verhit de chocolade, boter en crème fraîche au-bain-marie tot het gesmolten is. Splits de eieren en roer de dooiers door het chocolademengsel. Voeg daarna sinaasappel rasp en de whiskey toe.

Sla in een schone kom de eiwitten stijf en meng de suiker er doorheen. Spatel deze eiwitten voorzichtig door het chocolademengsel heen. Verdeel dit mengsel over de soufflébakjes en zet ze ruim 20 minuten in een oven van 200 graden.

Receptbron: Cooking for Engineers


Tags:

Comments

3 responses to “Chocolade soufflé”

 1. Mari Avatar

  Yum! Ik heb nog nooit een soufflé gemaakt, wat goed van je!

 2. Dennis Avatar

  Het is minder moeilijk dan ik dacht. Vooral die tips zijn erg handig voor de bereiding.

 3. Valerie voor Canvas Avatar
  Valerie voor Canvas

  Chef Dino Bagnato van het Italiaanse restaurant Il Fiore in Maasmechelen was gisteren te gast in het programma ‘In de keuken’ op Canvas. Daar bereidde hij een soufflé van ricotta en chocolade. Ook actrice Nathalie Meskens maakte het gerecht klaar. Wie interesse heeft in het recept kan naar canvas.be/indekeuken surfen. Daar staan ook videofragmenten om de moeilijkste stukken te herbekijken. In de keuken kan je elke dinsdag om 20.40u op Canvas zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.