Rosbief carpaccio

Van het weekeinde familie over de vloer, uiteraard moest er ook gegeten worden. Het werd een carpaccio. Normaal gezien een fluitje van een cent om te maken. Ware het niet dat ik van plan was om de rosbief zelf te braden, geïnspireerd door een recept van Antony Worrall Thompson.

Een andere reden om een hele rosbief te braden was vanwege mijn nieuwste aanwinst, een snijnmachine. Een oud beestje van ruim 20 jaar oud van het merk Graef. Ik kon zo snel geen informatie er over vinden op internet. Maar hij is nog het best te vergelijken met de Graef Economic 136. Dit apparaat werkt nog perfect en ik ben er dan ook erg blij mee.

Het gerecht smaakte prima. De rosbief was erg lekker, vooral door de marinade. Ik blijf toch echt een mosterdliefhebber. De roomkaasdressing leek op stopverf qua structuur maar smaakte goed. Denk alleen wel dat het gerecht als geheel teveel ingrediënten bevatte. Volgende keer zal ik de bieten en de croutons weg laten.

Rosbief carpaccio

Ingrediënten (2 personen)

200 gram rosbief
2 el mosterd
1 tl tijm
1 tl basilicum
1 teentje knoflook
1 tl paprikapoeder
1 snufje cayennepeper
50 gram rucola
50 gram voorgekookte rode bieten
20 gram pijnboompitten
1 witte boterham
1 el crème fraîche
2 el roomkaas
olijfolie

Bereiding

Maak een marinade van de verschillende kruiden en mosterd. Smeer de rosbief hiermee in. Schroei de rosbief even kort in een pan dicht. Doe de rosbief daarna in een ovenschaal ongeveer 25 – 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Ik vond dit lang genoeg, bij was het stuk rosbief (400 gram) rare van binnen. Laat de rosbief afkoelen of vries hem zelfs in. Het laatste maakte het gemakkelijker om dunne plakken te snijden met een snijmachine.

Maak daarna de croutons. Snij een witte boterham in repen en besprenkel deze met olijfolie. Bak deze in een pan op matig vuur krokant. De roomkaasdressing heb ik gemaakt door de roomkaas te mengen met de crème fraîche en wat olijfolie. Serveer de carpaccio naar wens met andere ingrediënten. In mijn geval dus de croutons, geroosterde pijnboompitten, stukjes biet, rucola & de roomkaasdressing.

Receptbron: Antony Worrall Thompson

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.