Pittig gevulde Portobello

Zo kort na kerst had ik even weinig behoefte om veel tijd in de keuken door te brengen. Voor een snelle maaltijd kwam ik wederom uit bij de gevulde portobello‘s. Deze keer gevuld met spinazie & pittige roerei, geïnspireerd door een recept van Allerhande & mijn eigen recept op Kookjegek.

Vooral het pittige roerei sprak me aan. Dat was eigenlijk de voornaamste reden dat ik dit gerecht maakte. De sambal & ketjap geven het roerei een prima smaak. Ik zou dit ook goed als lunch kunnen eten. Daarnaast misstaat de combinatie met spinazie zeker niet. Tenslotte geeft de grana padano het recept ook nog wat extra pit. Opnieuw was ik dan ook zeer te spreken over de uitkomst van dit portobello experiment.

Pittig gevulde Portobello

Ingrediënten (2 personen)

2 portobello’s
3 eieren
2 el crème fraîche
1 tl sambal oelek
1 tl tabasco
1 el ketjap manis
1 el witte wijnazijn
grana padano

Bereiding

Snij de stelen uit de portobello’s en hak ze fijn. Bak de stelen kort in een pan met de spinazie en voeg halverwege wat witte wijnazijn toe. Bak op het laatst nog even kort de portobello’s mee.

Maak ondertussen het roerei. Sinds tijden gebruik ik al de techniek met boter, beschreven door Gordon Ramsay. Dus eieren en boter direct in de pan en maar blijven roeren en goed de temperatuur in de gaten houden. Zodra het roerei aardig droog is meng ik de smaakmakers er doorheen. In dit geval dus de crème fraîche, sambal oelek, tabasco & ketjap manis.

Vul de portabello’s met het roerei en het spinaziemengsel. Bestrooi tenslotte met wat geraspte grana padano. Zet kort onder een voorverwarmde grill.

Receptbronnen: Allerhande & Kookjegek

Comments

One response to “Pittig gevulde Portobello”

 1. Gabriella Avatar
  Gabriella

  Hoi, hoi,

  Vanaf juni 2008 wordt er elke maand een foodblog – event georganiseerd voor de Nederlandstalige foodblogs. Elke maand worden er meer en meer bloggers betrokken en worden er nog meer recepten gepubliceerd.

  Wil je graag meedoen? Kijk dan hier: http://gabriellaskeuken.blogspot.com/2009/02/9de-foodblog-event-de-culinaire-reis.html

  Groetjes,

  Gabriella

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.