Kookjegek.nl
Kookjegek.nl //
Comment Icon
?>
Bananentoffees 30 Jan
tagBanaan, Cinnamon, Filodeeg, Honey, Nagerecht, Recipe

Bananentoffees

Zoals ik al eerder aangegeven had wilde ik graag iets met fruit maken. Bij de nagerechten is dat meestal iets minder moeilijk. Een sorbet of taart is zo gemaakt, maar ik zocht iets anders, bananentoffees in dit geval.

Bananentoffees

Ingrediënten (2 personen)

2 bananen
pak filodeeg
gemalen kaneel
honing
olijfolie

Bereiding

Leg twee vellen filodeeg op elkaar op een egaal oppervlak en bestrijk ze met honing. Snij ondertussen de bananen in stukken van ongeveer 2-3 centimeter. Leg een zo’n stuk banaan in de lengte in het midden van de filodeeg en bestrooi het met kaneel. Rol het filodeeg om de banaan heen en rol de uiteinde waar geen banaan inzit op als een toffee. Je kan ze een toffee daarna met een beetje olijfolie insmeren om ze een goudbruine kleur te geven. Als je genoeg toffees hebt kan je ze rond de 8 minuten in een voorverwarmde oven op ongeveer 200 graden celcius zetten. Het is ook aan te raden om er een bolletje roomijs bij te serveren, bijvoorbeeld chocolade smaak.

Receptbron: Allerhande

2 Responses to “Bananentoffees”
  1. O yeah! ik denk dat je dit zelfs met andere fruitjes ook kunt doen, maar banaan is natuurlijk lekker zoet. Deze ga ik zeker ook eens maken! 😉

  2. Ik denk het ook wel. Bijvoorbeeld met ananas of iets dergelijks. Gewoon proberen inderdaad 🙂

Leave a Reply

You can use these XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>