Bonensalade

Deze week had de super ananas in de aanbieding. Gewoon uit het vuistje is dit al heerlijk om te eten maar ik kon het natuurlijk niet laten om het ook in een hoofdgerecht te verwerken. Na enig zoekwerk kwam ik uit op een combinatie met spek en bonen, gevonden op de allerhande site. Een combinatie waar ik in eerste instantie niet aan zou denken. Maar achteraf bleek het erg lekker!

Bonensalade 

Ingrediënten (2 personen)
halve verse ananas (uit blik mag natuurlijk ook)
1 rode paprika
100 gram cherrytomaten
1 sjalot
125 gram gerookte spekreepjes
1 potje bruine bonen
1 zak gemengde sla
olijfolie

Bak allereerst de spekreepjes uit in een pan met een scheutje olijfolie. Snij ondertussen de ui, tomaten, paprika en ananas klein. Laat ook de bruine bonen uitlekken. Zodra de spekreepjes knapperig zijn kan je ze op een stuk keukenrolpapier leggen. Fruit in het overgebleven vet de ui. Voeg daarna de cherrytomaten en paprika toe en bak ze kort mee. Voeg hierna de ananas en de bonen toe en warm die even op. Garneer ondertussen het bord met gemengde sla. Als de ananas en de bonen warm zijn kan je deze op de gemengde sla serveren. Garneer het daarna met spekjes. Je zou eventueel ook nog een dressing kunnen maken van ananassap en olijfolie, maar ik vond dat zelf niet nodig.

(Receptbron: Allerhande)

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.