Broccolistampot met pesto

Een blik in de koelkast resulteert in de gedachte dat ik iets met met hamreepjes en trostomaten moest maken, daar had ik namelijk nog veel van over. De trefwoorden “hamreepjes tomaten” leverde bij Google als een van de eerste resultaten een recept op van de website van Gerard Schaefers. Het was een broccolistampot met pesto en toevallig had ik ook nog aardig wat pesto in huis.

Broccolistampot pesto 

Ingrediënten
(2 personen)
400 gram aardappelen
50 cl melk
3 el pesto
200 gram broccoli
2 trostomaten
75 gram hamreepjes

Allereerst moeten de aardappelen geschilt en in stukken gesneden worden. Kook daarna de aardappelen met wat zout in ongeveer 25 minuten gaar. Snijd de broccoliroosjes van de stronk en kook ze in 5 minuten gaar. Spoel ze daarna in een zeef onder koud water af. Ontvel de tomaten, en snij het vruchtvlees in reepjes. Maak ondertussen de puree klaar door de aardappelen te stampen en de melk en de pesto er aan toe te voegen. Voeg de broccoli hier aan toe en meng bij het serveren tomaat en hamreepjes er doorheen.

(Receptbron: Sjeef.eu)


by

Tags:

Comments

2 responses to “Broccolistampot met pesto”

  1. kwek Avatar

    Tof! Lay-out!

    Zal binnenkort ook een logje + linkje op kweklog zetten

  2. Dennis Avatar
    Dennis

    Ik heb een leuk thema uitgezocht en dat naar eigen wens een beetje aangepast. Moet overigens nog wel wat details aanpassen, maar de basis staat nu redelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.