Kip

Ik wilde vandaag een goede stevige maaltijd maken aangezien ik een paar mensen over de vloer kreeg. Omdat kippenbouten in de aanbieding waren bij de supermarkt was de keuze wat makkelijker. Uiteindelijk werd het een soort stoofpot van kip met paddestoelen.

Kip paddestoelen 

Ingrediënten (4 personen)
250 gram kastanjechampignons
4 kippenbouten
125 gram spekreepjes
3 uien
4 teentjes knoflook
200 ml rode wijn 
200 gram paddestoelenmix

Bak het spek in olijfolie in een braadpan. Schep het spek uit de ban en braad de kippenbouten per 2 rondom aan in het bakvet. Kip uit pan nemen. Bak in het overgebleven bakvet de in ringen gesneden ui, gehalveerde champignons en de helft van de knoflook in 2 minuten. Leg daarna het spek en de kip weer in de pan. Schenk de rode wijn in de pan. Als de wijn kookt, vuur laag zetten en de kip afgedekt in circa 40 minuten gaar laten sudderen. Keer wel af en toe de kip om. Bak 5 minuten voordat de kip gaar is in een koekenpan apart de rest van de knoflook en paddestoelen in olijfolie. Schep als dit klaar is door de kip in de braadpan.

(Receptbron: Allerhande)

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.