Koffiegranita

Door mijn bezoek aan Mej Janssen, waar ik een Irish coffee naar binnen gewerkt heb, zat ik met het idee in mijn hoofd om een koffie dessert te maken. Al snel kwam het woord koffiegranita in mijn geheugen op. Een dessert wat ik al eens eerder had gemaakt en wat me goed bevallen was. Het is een recept uit de allerhande, iets aangepast naar eigen smaak.

Koffiegranita 

Ingrediënten (2 personen)

250 ml espressokoffie
3 el suiker
1 el cacao
mespunt kaneel
125 ml slagroom
100 gram pure chocolade

Bereiding

Meng de versgezette warme koffie met het suiker, kaneel en cacao. Laat het afkoelen en schenk het mengsel in een diepvriesdoos. Zet deze diepvriesdoos in de vriezer en laat de koffie bevriezen tot er ijskristallen op zitten. Haal de bak er uit en schep de bevroren koffie los. Herhaal dit meerdere malen totdat de koffie compleet bevroren is, dit heet granita. Als je het dessert gaat serveren kan je de granita uit de vriezer halen. Klop daarna de slagroom los. Schep om en om granita en slagroom in een glas. Bestrooi het tenslotte met chocoladeschilfers. Die kan je maken uit het blok pure chocolade met een scherp mes of een dunschiller.

Receptbron: Allerhande


by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.