Als student denk je bij makkelijk te bereiden eten al vaak aan roerbakgerechten, zo ook deze keer. Na een beetje zoeken kwam ik uit op een recept met varkensschnitzel en krieltjes in wijnsaus.
Â
Ingrediënten (2 personen)
2Â bosuitjesÂ
2 varkensschnitzelsÂ
50 gram Coburger ham
Verse Italiaanse kruiden
olijfolieÂ
200 gram minikrieltjes
2 el rode wijn
65 ml slagroom
zout en peper
Bak allereerst in een wok al omscheppend de krieltjes in ongeveer 10 minuten goudbruin. Snij ondertussen de bosuitjes, varkensschnitzel en rauwe ham in reepjes. Haal de krieltjes uit de pan en houd ze warm op een bord onder aluminiumfolie. Roerbak in een halve minuut tweederde van de bosuitjes. Voeg daarna de varkensschnitzel toe en bak die in ongeveer 2 minuten bruin. De ham, kruiden en krieltjes toevoegen en het geheel nog ongeveer 2 minuten roerbakken, tot het vlees gaar is. Afblussen met rode wijn, de slagroom erdoor roeren en het geheel op smaak brengen met peper en zout. Garneren met de rest van de bosuitjes.
(Receptbron: Allerhande)
Leave a Reply