Pestotagliatelle

Het is handig om een voorraad te hebben maar dan moet je er ook af en toe iets mee maken. Het gehakt in de vriezer en de pasta in de kastjes lagen er al een tijdje en het werd dus ook weer eens tijd om daar iets mee te maken. Het werkt uiteindelijk een simpel pasta gerecht met tagliatelle, gehakt, tomatensaus en pesto. Naar recept van Allerhande.

Pestotagliatelle 

Ingrediënten (2 personen)

250 gram gehakt
1 ui
olijfolie
200 ml gezeefde tomaten
1 tl italiaanse kruiden
250 gram tagliatelle
75 gram feta
45 gram pesto

Bereiding

Bak allereerst het gehakt rul in een pan zonder olijfolie. Fruit ondertussen in een grotere pan de ui aan in olijfolie. Voeg daarna de gezeefde tomaten en italiaanse kruiden toe en laat het mengsel ongeveer 15 minuten inkoken. Kook intussen de tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing. Roer als de pasta klaar en afgegoten is de pesto er doorheen. Verdeel de tomatensaus, gehakt en tagliatelle over twee borden. Verkruimel tenslotte de feta er overheen.

Receptbron: Allerhande


Posted

in

, , , , ,

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.