Kookjegek.nl
Kookjegek.nl //
Comment Icon
?>
Bastognemascarpone 31 Mar
tagExperiment, Kandijbiscuitje, Mascarpone, Nagerecht, Pure chocolade, Recipe, Rietsuiker

Bastognemascarpone

Weer eens een experimentje van mijn kant. Ik had nog wat mascarpone over van de tiramisu. Daarnaast had ik ook Bastogne koeken, je weet wel die kandijbiscuiten van Lu waar je van blijft eten. Dit recept is voor de echte zoetekauw!

Bastognemascarpone 

Ingrediënten (2 personen)
100 gram mascarpone
1 kopje espresso
50 gram pure chocolade
20 gram rietsuiker
2 kandijbiscuitjes

Klop de mascarpone los met wat eetlepels espresso en rietsuiker. Maak van de pure chocolade een saus door het in een kom boven heet water te verwarmen. Spatel deze chocoladesaus door het mascarponemengsel heen. Verkruimel tenslotte de 2 kandijbiscuitjes door het mengsel heen. Verdeel het mengsel over twee mokken en zet ze een uurtje in de koelkast.

One Response to “Bastognemascarpone”
  1. Ik kwijl, ik likkebaard…maar ben wel bang dat ik het ervan op mijn heupen krijg 😉
    Klinkt echt helemaal lekker!!!

Leave a Reply

You can use these XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>