Franse tomatensalade

Na de Marokkaanse en de Italiaanse variant is het vandaag tijd voor de Franse tomatensalade. Grote verschil met de andere twee is dat hier ook nog krieltjes doorheen zitten, dit is dus meer een hoofdgerecht.

Franse tomatensalade 

Ingrediënten (2 personen)
250 gram minikrieltjes
1 sjalot 
250 gram cherrytomaten
250 gram brie
1 el mosterd
2 el olijfolie
1 tl honing
1 tl azijn

Bak de krieltjes op hoog vuur ongeveer 5 minuten. Voeg daarna de gesnipperde sjalot toe en bak deze 3 minuten mee. De cherrytomaten kunnen daarna toegevoegd worden en bak die nog 3 minuten mee. Maak een mosterd-honingdressing van de mosterd, olijfolie, honing en azijn en schep die door de krieltjes heen. Verdeel de krieltjes over twee borden en leg de brie er bovenop.

(Receptbron: Allerhande)

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.