Caffè Chicago

In het bezit van een overrijpe mango wilde ik vandaag weer eens een experimentje uithalen. Ik heb een mango variant van de Georgia ‘n Ginger gemaakt. Hij smaakte goed, alleen hij mist toch nog wat pit. Ik ga binnenkort het recept dus nog wat aanpassen.

Caffè Chicago

Ingrediënten (1 persoon)
1 rijpe mango
2 kopjes espressokoffie
100 ml slagroom
1 eetlepel rietsuiker
1 mespuntje kaneelpoeder
1 mespuntje gemberpoeder
100 ml water

Snij het vruchtvlees van de mango. Probeer tijdens het snijden van het vruchtvlees wat sap van de mango op te vangen. Gooi het vruchtvlees met een kopje espresso in de blender. Doe het mangosap in een pannetje met het water, suiker, kaneel en gember. Breng het aan de kook en meng het daarna met het mango-espressomengsel. Klop ondertussen wat slagroom los. Als je het wat zoeter wilt kan dit uiteraard met wat suiker. Serveer de koffie in een groot warm glas met daar bovenop de slagroom.


Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.