Gehaktbal

Koken begint altijd met de basis gerechten. Zo heb ik al snel van mijn moeder geleerd hoe ik een fatsoenlijk maaltijd met aardappelen, groente en vlees op tafel kon zetten. Een van de lekkerste dingen daarvan vond ik altijd de gehaktbal. Altijd goed te combineren met wat aardappelen en groente of gewoon op een broodje. Vandaag weer eens eentje gemaakt.

Gehaktbal 

Ingrediënten (2 personen)
350 gram rundergehakt
1 ei
gehaktkruiden
paneermeel
boter

Meng het gehakt met het ei, gehaktkruiden en wat paneermeel. Meng tot het deeg niet meer zo vochtig is, voeg zo nodig extra paneermeel toe. Verdeel het gehakt en draai ballen van. Of je maakt er natuurlijk een kubus van, net als Silvo. Als de gehaktballen gedraaid zijn moet je ze door de paneermeel halen voor het krokante korstje. Zet een grote stevige pan op met boter en bak de gehaktballen rondom aan. Giet er dan een kopje koud water bij en laat de gehaktballen ongeveer een kwartier garen.

(Receptbron: Mijn moeder)


Posted

in

, , , , ,

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.