Tagliatelle spinazie-zalm

Vandaag was het weer koken vanuit de voorraad. Beschikbare ingrediënten waren tagliatelle, zalm en spinazie. Na even zoeken kwam ik al snel op een recept van Lekkerhapje.nl terecht. De mascarpone heb ik vervangen door crème fraîche omdat ik die simpelweg niet in huis had. Het resultaat was om van te smullen.

Tagliatelle spinazie-zalm

Ingrediënten (2 personen)
225 gram spinazie
1 teentje knoflook
200 gram zalm
2 tl crème fraîche
olijfolie
parmezaanse kaas

Kook allereerst de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Kook daarnaast de spinazie kort in een pan met water. Giet het af en snij de spinazie fijn. Snij ook het teentje knoflook fijn. Als je in het bezit bent van een keukenmachine kan het natuurlijk ook allemaal daar in. Bak de zalm kort in wat olijfolie. Voeg daarna de spinazie, knoflook en crème fraîche toe en verwarm het nog even kort. Serveer de tagliatelle met het spinaziezalmmengsel er bovenop. Bestrooi het tenslotte met parmezaanse kaas.

(Receptbron: Lekkerhapje.nl)

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.