Chocoladetruffel

Voor TGRWT #5 had ik wat chocolade van Droste in huis gehaald. Achteraf wat teveel en ik moest dus een nieuwe bestemming vinden voor wat ik over had. Het werden uiteindelijk chocoladetruffels, geïnspireerd door een recept van Zucchini.be.

Ik heb als smaakmakers kaneel en Jameson whiskey gebruikt. Uiteraard kunnen hiervoor vele variaties verzonnen worden. De truffels waren machtig maar erg lekker. Nu ben ik alleen nog benieuwd naar het oordeel van mijn zus die ooit in een chocolaterie heeft gewerkt.

Chocolade truffel

Ingrediënten (12 truffels)
50 ml slagroom
100 gram chocolade (min. 72% cacao)
50 gram boter
1 tl kaneel
1 el whiskey
cacao

Verwarm de slagroom in een steelpan en haal het van het vuur. Voeg 65 gram chocolade en boter toe en roer tot je een egaal mengsel krijgt. Voeg de kaneel en whiskey toe. Laat dit mengsel een paar uur in de koelkast opstijven. Roer af en toe los.

Rol van dit mengsel 12 truffels. Om vieze vingers te voorkomen heb ik ze tussen folie gerold, dit ging aardig goed. Laat de truffels daarna ook weer even in de koelkast opstijven. Smelt de rest van de chocolade en doop de truffels hierin. Rol ze daarna door de cacao heen.

(Receptbron: Zucchini.be)


by

Tags:

Comments

One response to “Chocoladetruffel”

  1. truffel Avatar

    http://www.chocoladetruffel.nl

    geen recept, maar wel heerlijk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.