Gnocchi pastasaus

Net zoals Cara van doordeweekse keuken heb ik gisteren aan de gnocchi gezeten. Bij mij werd het gnocchi met broccoli in pastasaus. Geïnspireerd door een recept van Allerhande.

Zowel de gnocchi als de pastasaus heb ik zelf gemaakt. De gnocchi had ik al eens eerder gemaakt, een recept is hier te vinden. De pastasaus heb ik volgens een recept van Koken met Aschwin gemaakt. Een recept dat helder en duidelijk is uitgelegd door middel van foto’s. Uiteraard is het een behoorlijke klus om dit zelf te maken. En je moet er natuurlijk veel tomaten voor aanschaffen, zoals hieronder op de foto te zien is. Voordeel is wel dat ik voorlopig genoeg pastasaus in de vriezer heb die ik ook voor andere doeleinden kan gebruiken.

Pastasaus

Ingrediënten (2 personen)
150 gram gnocchi di patate
150 gram broccoli
pastasaus

Als je de gnocchi en pastasaus klaar hebt is de rest van het recept eigenlijk een fluitje van een cent. Kook de broccoli in wat water beetgaar. Je kan in dezelfde pan de gnocchi koken. Zodra de gnocchi komt boven drijven is hij gaar. Kook de gnocchi in kleine hoeveelheden zodat ze niet aan elkaar gaan kleven. Verwarm ondertussen ook de pastasaus. Mocht je pastasaus uit een potje gebruiken dan is het natuurlijk wel lekker om er nog wat rundergehakt en andere zaken door te doen.

(Receptbronnen: Allerhande & Koken met Aschwin)

Comments

One response to “Gnocchi pastasaus”

 1. Peter Avatar
  Peter

  Bedankt voor het recept alleen geen pastasaus recept. IK vond deze met film dus misschien voor diegene die het recept compleet willen maken incl. pastasaus.

  http://www.kookse.tv/recept/pastasaus.php

  met een youtube video!

  groet,

  Peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.