Portobello risotto

Bij een bezoek aan de Lidl wat mooie producten op de kop kunnen tikken. Waaronder wat biologische portobello’s. Deze heb ik gevuld met een risotto die ik al eerder had gemaakt, geïnspireerd door een recept van Allerhande.

Gevulde portobello’s had ik al eerder gemaakt en zijn erg lekker. Vooral de combinatie met kaas is bijna altijd succesvol, zie ook een recept van Bianca van Bourgondie.nl. Deze keer geprobeerd met Danish blue, echt om je vingers bij af te likken!

Portobello risotto

Ingrediënten (2 personen)

4 portobello’s
1 ui
200 gram risottorijst
100 ml droge witte wijn
300 ml groentenbouillon
200 gram spinazie
100 gram danish blue
40 gram parmezaanse kaas

Bereiding

Snij de stelen uit de portobello’s en hak ze fijn. Snipper de ui en doe die samen met de rijst in steelpan met wat olijfolie. Fruit dit 2-3 minuten en voeg dan de wijn toe. Zorg dat de wijn verdampt. Voeg daarna beetje bij beetje de bouillon toe zodat de rijst de bouillon kan opnemen. Laat dit nog een minuut of 15 op zacht vuur op staan.

Wok ondertussen in ongeveer 5 minuten de spinazie en de de stelen van de portobello’s in een pan. Als de rijst klaar is kan de danish blue en de helft van de parmezaanse kaas hier doorheen gemengd worden. Voeg daarna de spinazie en portobellostelen toe. Vul de portabello’s met de rijst en bestrooi tenslotte met de overgebleven parmezaanse kaas. Zet dit ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.

Receptbron: Allerhande

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.