Broccoli ei

Had gisteren haast omdat ik moest sporten en ging daarom voor eenvoudig gerecht. Na wat zoekwerk kwam ik op een interessante combinatie van broccoli en ei terecht. Gemaakt aan de hand van een recept van CulinaireZaken.

In dit gerecht heb ik wat meer ei verwerkt. Daarnaast is het ook wat pittiger door de 2 theelepels sambal oelek. Broccoli smaakt goed met ei. Ik kan me daarom ook niet indenken waarom je van deze combinatie geen lekker gerecht met roerei van zou kunnen maken.

Broccoli ei

Ingrediënten (1 persoon)

200 gram broccoli
2 eieren
1 sjalot
1 teentje knoflook
2 tl sambal oelek
citroensap

Bereiding

Kook de broccoli beetgaar. Laat de broccoli uitlekken. Fruit ondertussen de gesnipperde ui en knoflook in wat olie aan. Voeg de uitgelekte broccoli toe en bak dit lichtbruin. Daarna mogen de geklopte eieren, citroensap en sambal erbij. Bak het geheel tot het gaar is en serveer dan, met bijvoorbeeld wat gekookte aardappelen.

Receptbron: CulinaireZaken


Tags:

Comments

2 responses to “Broccoli ei”

 1. remmelt otten Avatar
  remmelt otten

  nrc.next en janneke vreugdenhil willen je graag uitnodigen voor een kookbloggersfeest, mail ons en we mailen je terug: otten@nrc.nl

 2. C.G.H Avatar

  WAAROM ZOU U GEEN DEELNEMER WORDEN VAN C.G.H. ?

  Iedere enthousiaste (amateur)kok weet dat het succes van een maaltijd staat en valt met de keuze van de juiste produkten. Iedere liefhebber van (h)eerlijk eten proeft meteen het verschil tussen met zorg gekweekte- en gefokte kakelverse produkten versus het gemiddelde aanbod van middelmatige produkten uit de supermarkt. Het CGH wil streekprodukten meer onder de aandacht brengen. Mooie verse seizoensprodukten uit de streek, met rust en zorg bereid: dat is waar wij mee willen koken en wat wij willen eten. En zeg nu zelf: wie wil dat nu niet? Als u lid wordt van het CGH ontvangt u informatie over die produkten waar wij dolenthousiast van worden. Informatie over de leukste restaurants uit de regio en de rest van Noord Holland. Als lid nodigen wij u een keer per jaar uit voor een diner, geheel bereid volgens de principes van het CGH. Tijdens het diner zal de kok u uitgebreid informeren over de technieken die zijn gebruikt en de produkten die hij/ zij heeft gebruikt. En natuurlijk krijgt u de recepten mee naar huis. Voor slechts 75 euro per jaar bent u lid van dit unieke Genootschap.

  Doelstelling

  Het C.G.H. richt zicht op die restaurants en koks die het werken met regionale Nederlandse producten tot uitgangspunt hebben gekozen in hun keuken. Het C.G.H. heeft o.a. tot doel deze restaurants en de gebruikte producten onder grote groepen van deelnemers bekendheid te geven door in ieder geval een keer per jaar de deelnemers aan het genootschap een drie- of vier gangendiner aan te bieden, inclusief uitleg over producten, achtergronden en bereidingswijze door de betreffende kok.

  Als afgeleide doelstelling wil het C.G.H. op haar site productinformatie geven t.b.v. van diegenen die graag willen koken met regionale producten in de meest ruime zin.

  Waarom producten “invliegen” van de andere kant van de wereld met alle kosten en belasting van het milieu (CO2) van dien, als er “om de hoek” ook goede eerlijke en smaakvolle producten voorhanden zijn?

  Ook wil het C.G.H. kiezen voor een doelgroepbenadering waarbij naast het nastreven van deze doelstellingen ook netwerken in de meest brede zin aan de orde kan komen.

  Hierbij moet gedacht worden aan bijeenkomsten met groepen van deelnemers eventueel ook virtueel (via de site http://www.culinairgenootschapheemskerk.eu ).

  Deze bijeenkomsten hebben de vorm van een workshop die enerzijds praktisch,

  anderzijds leerzaam of een combinatie kan zijn van beiden. Het genootschap denkt hierbij aan de volgende workshops:

  Beroepsgroep koken
  Levensfase gericht koken
  Bewust en toch lekker eten
  Low budget eten
  Eten met je peuter (no more Olvarit)
  Fair food

  Het C.G.H. wil in de eerste plaats een platform zijn voor mensen die van lekker eten houden, zelf goed kunnen koken of……. zelf helemaal niet (goed) kunnen koken. Met deelname aan het genootschap wisselen mensen ideeën uit aan elkaar, om van elkaar te leren en elkaar te enthousiasmeren.

  AARZEL NIET EN WORDT DEELNEMER AAN DIT GENOOTSCHAP EN GENIET MET ONS MEE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.