Broccoli-kaastaart

Hartige taarten zijn vaak erg lekker maar daarnaast ook gemakkelijk om te bereiden. Vandaag eens een variant op de bekende quiche gemaakt met broccoli, hamreepjes en een aantal soorten kaas geprobeerd, naar recept van AH.nl

Het resultaat mocht er zijn. Vooral de drie verschillende kazen geven de taart een erg volle smaak. De toevoeging van ham bleek ook een succesvolle zet.

Broccoli-kaastaart

Ingrediënten (4 personen)

500 gram broccoli
100 gram oude kaas
100 gram belegen kaas
100 gram komijnekaas
100 gram hamreepjes
3 eieren
125 gram crème fraîche
roomboter bladerdeeg

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden celcius. Verdeel de broccoli in roosjes en kook dit ongeveer 2 minuten. Rasp de oude kaas en snij de andere twee kazen in blokjes. Vet een springvorm in met boter en beleg deze met de bladerdeeg. Vul de springvorm met de broccoli, hamreepjes en de kaasblokjes. Meng de eieren met crème fraîche en geraspte kaas. Giet dit mengsel over de taartvulling heen. Bak de taart in ongeveer 40 minuten gaar in de oven.

Receptbron: AH.nl

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.