Aubergine-kikkererwtencurry

Na mijn probeersel vorige week met de hummus zonder tahin was ik nog steeds in de ban van de kikkererwten. Deze keer heb ik er een Indiase curry van gemaakt, naar recept van het boek Aziatisch koken.

Deze curry was makkelijk om te maken en ook erg smakelijk. Het voordeel is ook dat je hem naar eigen wens kan kruiden. Ik vond deze verhoudingen zelf iets aan de flauwe kant. Volgende keer zal ik dus iets meer chilipeper en andere kruiden gebruiken.

Aubergine-kikkererwtencurry

Ingrediënten (2 personen)

300 gram kikkererwten
300 gram aubergine
200 ml Griekse yoghurt
1 sjalot
2 tenen knoflook
1 stukje gember
1 rode chilipeper
1 groene chilipeper
3 tl korianderblad
2 tl kurkumapoeder
2 tl komijn
1 tl kaneel
olijfolie

Bereiding

Voor dit gerecht heb ik kikkererwten uit blik gebruikt, dat is het makkelijkst. Mocht je gedroogde gebruiken dan moet je ze uiteraard even een nacht laten weken. Snij de aubergine in blokjes en bak deze even kort aan in een pan in olijfolie. Haal de aubergine dan uit de pan. Snij de knoflook, sjalot, gember en chilipepers in kleine stukjes. Bak deze samen met de kruiden in de pan met wat olie. Blus het af met een half glas water. Voeg de kikkererwten, aubergines en de yoghurt toe. Laat het geheel op een laag vuur ongeveer 30 minuten zacht koken. Natuurlijk tussendoor even kijken, ruiken, roeren en proeven.

Uiteindelijk geserveerd met wat basmati rijst, maar het schijnt ook erg lekker te zijn met chapati’s.

Receptbron: Aziatisch koken

Comments

One response to “Aubergine-kikkererwtencurry”

  1. Miriam van Hattum Avatar
    Miriam van Hattum

    300 gram aubergine : 2 = 150 gram groenten pp, dus te weinig t.o.v. de 200 gram aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, tenzij je er een salade bij eet (of ‘s middags bij je lunch).
    Die zakken groente bij de super zijn ook altijd zo onvoordelig, waarom geen 400 g ipv 300?
    Om maar niet te spreken over die kleine likjes groente die je in een restaurant krijgt, ook bij de vegetarische gerechten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.