Gevulde koek

Er was nog wat amandelspijs over van de stol die ik tijdens pasen had gemaakt. Dit spijs kon ik goed gebruiken om wat gevulde koeken te maken. Wederom geïnspireerd door een recept van Het Nieuwe Kookboek.

Achteraf gezien bleek het vrij simpel om deze koeken te maken. Ze smaakten ook prima. Alleen bevatten ze iets te weinig amandelspijs, volgende keer zal ik daar dus meer van gebruiken.

Gevulde koek

Ingrediënten (4 koeken)

75 gram roomboter
120 gram bloem
100 gram witte basterdsuiker
1 snufje zout
1 ei
50 gram amandelspijs
4 losse amandelen

Bereiding

Maak allereerst een boterdeeg. Doe de bloem, boter, basterdsuiker, zout en een half ei in een kom. Kneed het deeg tot een bal. Rol het deeg vervolgens uit tot een plak een dunne plak. Steek uit het deeg 8 ronde plakken.

Verdeel het amandalspijs over 4 ronde plakken en bedek ze met de overige plakken. Druk de randen stevig aan en garneer met de losse amandelen. Bestrijk vervolgens de bovenkant van elke koek met wat losgeklopt ei. Bak de koeken in ongeveer 30 minuten lichtbruin in een oven van 170 graden.

Receptbron: Het Nieuwe Kookboek


by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.