Kookjegek.nl
Kookjegek.nl //
Comment Icon
?>
Radijssalade 12 Mar
tagAzijn, Bosui, Cherrytomaat, Honey, Hoofdgerecht, Kipfilet, Minikrieltje, Mosterd, Olive oil, Radijs, Recipe, Salade, Sla

Radijssalade

In geen van mijn herinneringen komt het woord radijs voor. Ik zou het even moeten navragen, maar deze groente heeft volgens mij nog nooit op mijn bord gelegen. Vandaag kwam daar dus verandering in aangezien ik deze groente in een salade heb verwerkt.

Radijssalade 

Ingrediënten (2 personen)

400 gram kipfilet
400 gram minikrieltjes
100 gram cherrytomaten
1 krop sla
2 bosuitjes
1 bos radijsjes
1 el mosterd
2 el olijfolie
1 tl honing
1 tl azijn

Bereiding

Bak in een pan in olijfolie de kipfilets in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar. Snij de kipfilet is stukken. Bak in een andere pan de krieltjes volgens gebruiksaanwijzing gaar. Snij de tomaten, bosuitjes en radijsjes in stukken. Meng de kip, krieltjes, tomaten, bosuitjes en radijsjes in een kom. Maak een dressing van de mosterd, olijfolie, honing en azijn. Giet deze dressing over het radijsmengsel heen. Was de sla en beleg de twee borden hiermee. Verdeel het radijsmengsel over de borden.

Receptbron: Allerhande

Leave a Reply

You can use these XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>